Over Ludwig Kliniek

Ludwig Kliniek verwelkomt haar 1000e patiënt

Cardioloog en oprichtster Marieke Ludwig onthaalt feestelijk haar 1000e patiënt in de Ludwig Kliniek.

Maandag 9 mei 2022 is het feest bij de Ludwig Kliniek in Bedum die dan de 1000e patiënt ontvangt. Op 23 september 2020 opende de Ludwig Kliniek haar deuren en sindsdien is het niet meer rustig geweest. Veel huisartsen en patiënten hebben de kliniek gevonden wat maakt dat vandaag de 1000e patiënt begroet kan worden. Van 2 dagen per week geopend zijn dat er inmiddels standaard 5.

“Uitleg en de tijd die wij voor patiënten nemen is de sleutel voor ons succes,” aldus Marieke Ludwig.

Niet alleen het patiëntenbestand is de afgelopen anderhalf jaar flink gegroeid, ook de medewerkers bij de Ludwig Kliniek zijn in aantal toegenomen. Inmiddels werken er 3 cardiologen, 4 doktersassistenten en 6 hartfunctielaboranten. 

Ludwig Kliniek is een zelfstandig behandelcentrum Cardiologie. Marieke Ludwig is gespecialiseerd in het vrouwenhart, maar ook steeds meer mannen weten de kliniek te vinden en zijn daar ook zeer welkom: “Er is steeds meer bekend over het klachtenpatroon en de risico´s bij vrouwen met hart- en vaatziekten. De bewustwording neemt gelukkig toe en dat is mijn missie. A-typische klachten zijn typische klachten voor een vrouw, gelukkig nemen steeds meer vrouwen zelf het initiatief en gaan met deze klachten naar een arts”.

Dit artikel delen: