Kosten en verzekering

Ludwig Kliniek levert specialistische cardiologische zorg.

Om in aanmerking te komen voor vergoeding van deze kosten door uw zorgverzekeraar is een verwijzing van uw huisarts of een medisch specialist nodig.

Afhankelijk van het type polis dat u heeft, worden de kosten geheel of gedeeltelijk vergoed. Ludwig Kliniek heeft geen contracten met zorgverzekeraars. We leveren medisch specialistische zorg en die komt wel voor vergoeding door de verzekeraar in aanmerking. De vergoeding is doorgaans een zeer substantieel deel van de kosten. U betaalt als patiënt dan dus meestal ergens tussen 30% en minder van de kosten zelf. Dat staat los van het verplicht eigen risico van 385 euro per jaar.

De kosten van vervolgbehandelingen zijn afhankelijk van de daadwerkelijk uitgevoerde activiteiten en bedragen doorgaans een bedrag tussen 55 eu en 450 eu. Ook deze komen (deels) voor vergoeding vanuit de verzekering in aanmerking.

Heeft u vragen over (mogelijke) vergoeding neem dan vrijblijvend contact op via info@ludwigkliniek.nl of tel 050 3052061

Prijslijst 2024

De cardiologische zorg bij Ludwig Kliniek wordt gefinancierd en vergoed via een Diagnose Behandel Combinatie: DBC, ofwel het traject vanaf diagnose tot en met (eventuele) behandeling.

Diagnose en behandeling leiden samen tot een prijs en een code: de zogenoemde DBC-prestatiecode. Meer informatie kunt u vinden op www.nza.nl.

Bekijk hier de prijslijst 2024

Bekijk hier de oude prijslijst met DBC codes 2023.